Mikä ympäröi olkaniveltä?
Mikä ympäröi olkaniveltä?

Video: Mikä ympäröi olkaniveltä?

Video: Mikä ympäröi olkaniveltä?
Video: Mobility 26 01 2022 Recording 640x360 2024, Heinäkuu
Anonim

labrum, kuitumainen rustorengas, joka ympäröi glenoid, tai olkapää pistorasia, luoda syvempi pesä pallon vakauttamiseksi nivel . pyörivä mansetti, lihasten ja jänteiden verkosto, joka peittää olkaluun yläosan tai olkavarren luun, jotta se pysyy paikallaan ja mahdollistaa käden pyörimisen.

Tiedä myös, mikä muodostaa olkanivelen?

Olkapää on muodostettu kohtaan, jossa olkaluu ( olkavarren luu ) sopii lapaluu ( lapaluu ), kuten pallo ja pistorasia . Muita tärkeitä luita olkapäässä ovat: Akromioni on luinen ulkonema lapaluu . The solisluu ( solisluu ) kohtaa acromioclavicular -nivelen akromionin.

Lisäksi missä ovat olkapäät? The Olkapää . The olkanivel (glenohumeral nivel ) on pallo ja pistorasia nivel lapaluun ja olkaluun välissä. Se on päällikkö nivel yläraajan yhdistäminen runkoon. Se on yksi liikkuvimmista nivelet hinnalla ihmiskehossa nivel vakautta.

Mitkä ovat tämän lisäksi olkapään kolme niveltä?

Olkapään anatomia. Olkapää koostuu kolmesta luusta: lapaluusta (lapaluusta), solisluu (solisluu) ja olkaluu ( olkavarren luu ). Kaksi niveliä olkapäässä mahdollistavat sen liikkumisen: acromioclavicular -nivel, jossa lapaluun korkein kohta ( akromioni ) tapaa solisluu , ja glenohumeral nivel.

Onko hartioissa nivelet?

The olkapäällä on kaksi nivelet . Olkapää niveltulehdus viittaa yleisesti isompaan palloon nivel nimeltään glenohumeral nivel luiden jälkeen se yhdistää (glenoid ja olkaluu).

Suositeltava: