Mitä hemoglobiinielektroforeesi osoittaa?
Mitä hemoglobiinielektroforeesi osoittaa?

Video: Mitä hemoglobiinielektroforeesi osoittaa?

Video: Mitä hemoglobiinielektroforeesi osoittaa?
Video: Antibioottiresistenssi: mitä se on ja miten sitä voi torjua? 2024, Heinäkuu
Anonim

Mikä on a hemoglobiinin elektroforeesi testata? A hemoglobiinin elektroforeesi testi on verikoe, jota käytetään mittaamaan ja tunnistamaan eri tyypit hemoglobiini verenkierrossa. Hemoglobiini on proteiini punasolujen sisällä, joka vastaa hapen kuljettamisesta kudoksiin ja elimiin.

Mitä hemoglobiinielektroforeesiin sisältyy?

Hemoglobiinin elektroforeesi käytetään seulontatestinä normaalien ja epänormaalien hemoglobiinien tunnistamiseen ja niiden määrän arvioimiseen. Hemoglobiini tyyppejä ovat mm hemoglobiini A1 (HbA1), hemoglobiini A2 (HbA2), hemoglobiini F (HbF; sikiö hemoglobiini ), hemoglobiini C (HbC) ja hemoglobiini S (HbS).

Voidaan myös kysyä, voidaanko kaikki epänormaali hemoglobiini diagnosoida elektroforeesilla? Hemoglobiinin elektroforeesi on verta testaa sitä voi havaita erilaisia hemoglobiini . Koe voi havaita epänormaalia HbS-tasot, sirppisolusairauteen liittyvä muoto, sekä muut epänormaali hemoglobiini -liittyvät verta häiriöt, kuten beeta -talassemia ja hemoglobiini C.

Kuinka kauan kestää, ennen kuin hemoglobiinielektroforeesin tulokset saadaan?

Tulosten saaminen verinäyte tahtoa käsitellä a kone. Tulokset ovat yleensä saatavilla 1-2 päivän kuluttua.

Mitkä ovat kolme hemoglobiinityyppiä?

On useita eri tyyppejä globin -ketjuista, nimeltään alfa, beta, delta ja gamma. Normaali hemoglobiinin tyypit sisältää: Hemoglobiini A ( Hb A): muodostaa noin 95–98 % hemoglobiini löytyy aikuisilta; se sisältää kaksi alfa (α) -ketjua ja kaksi beeta (β) -ketjua.

Suositeltava: