Missä olkapäät?
Missä olkapäät?

Video: Missä olkapäät?

Video: Missä olkapäät?
Video: Go Nyyssis! E05 - Olkapäät 2024, Kesäkuu
Anonim

The Olkanivel . The olkapään nivel (glenohumeral liitos ) on pallo ja pistorasia liitos lapaluun ja olkaluun välissä. Se on tärkein liitos yläraajan yhdistäminen runkoon. Se on yksi liikkuvimmista nivelet ihmiskehossa, hintaan liitos vakautta.

Millainen nivel olkapää on tässä suhteessa?

Itse olkanivel tunnetaan nimellä Glenohumeral -nivel , (on pallon ja pistorasian nivel pään välillä olkaluu ja lapaluun glenoidinen ontelo) ACromioclavicular (AC) -liitos (jossa solisluu kohtaa lapaluun akromionin)

Tiedä myös, mitkä ovat olkapään kolme niveltä? Olkapään anatomia. Olkapää koostuu kolmesta luusta: lapaluu (lapaluu), solisluu (solluluun) ja olkaluu ( olkavarren luu ). Kaksi niveliä olkapäässä mahdollistavat sen liikkumisen: acromioclavicular -nivel, jossa lapaluun korkein kohta ( akromioni ) tapaa solisluu , ja glenohumeraalinen nivel.

Tiedä myös, mitkä ovat olkapään 4 niveltä?

Olkapääkompleksi, joka koostuu solisluun, lapaluu , ja olkaluu, on monimutkaisesti suunniteltu yhdistelmä neljästä nivelestä Glenohumeral (GH) Nivel, Acromioclavicular (AC) Joint ja Sternoclavicular (SC) Joint ja "kelluva nivel", joka tunnetaan nimellä Scapulothoracic (ST) nivel.

Onko hartioilla niveliä?

The olkapäällä on kaksi nivelet . Olkapää niveltulehdus viittaa yleisesti isompaan palloon liitos nimeltään glenohumeral liitos luiden jälkeen se yhdistää (glenoid ja olkaluu).

Suositeltava: