Ovatko hermojuuret CNS vai PNS?
Ovatko hermojuuret CNS vai PNS?

Video: Ovatko hermojuuret CNS vai PNS?

Video: Ovatko hermojuuret CNS vai PNS?
Video: “Anti-Aging Institute” rehabilitācijas programma pēc pārslimota Covid-19 2024, Heinäkuu
Anonim

Kallon hermo gangliot ovat peräisin CNS . Kuitenkin loput kymmenen kallon hermo aksonit ulottuvat aivojen ulkopuolelle ja siksi niitä pidetään osana aivoja PNS.

Perifeerinen hermosto
Ihminen hermostunut järjestelmä. Taivaansininen on PNS ; keltainen on CNS .
Tunnisteet
Lyhenteet PNS
MeSH D017933

Ovatko selkäydinhermot siis osa keskushermostoa vai PNS:tä?

Yleiskatsaus. Perifeerinen hermosto viittaa hermoston osiin aivojen ja selkäydin . Se sisältää aivohermot, selkäydinhermot ja niiden juuret ja oksat, ääreishermot ja hermo-lihasliitokset.

Myöhemmin kysymys kuuluu, ovatko aivot erillään keskushermostosta tai PNS: stä? Kaksi osaa ovat keskushermosto ja perifeerinen hermostunut. The keskushermosto tai CNS sisältää aivot ja selkäydin. The ääreishermosto tai PNS sisältää hermoja, jotka jättävät aivot ja selkäydin ja matkustaa tietyille kehon alueille.

Lisäksi ovatko selkä- ja vatsan juuret keskushermostossa tai PNS: ssä?

31 oikean ja vasemman parin selkäydinhermoja ihmisissä muodostuu afferentista aistista selkä - aksonit ( selkäjuuri ) ja moottori ventraalinen efferenttiset aksonit ( vatsajuuri ). Nämä neuronit välittävät aistien hermoviestejä reuna -alueelta keskushermosto (aivot ja selkäydin).

Mitkä ovat kahdenlaisia perifeerisiä hermoja?

Perifeerisiä hermoja on kolme tyyppiä: moottori, aisti ja autonominen . Jotkut neuropatiat vaikuttavat kaikkiin kolmeen hermotyyppiin, kun taas toiset koskevat vain yhtä tai kahta. 3 ääreishermotyyppiä: Moottori.

Suositeltava: